WHY
Libre Foundation zorgt ervoor dat leiders van lokale NGO’s in ontwikkelingslanden toegang krijgen tot hoogwaardige training in leiderschap en communicatie, zodat ze nog effectiever hun organisatie leiden.

HOW
Libre financiert zichzelf door opleiding, training en coaching te verzorgen bij betalende opdrachtgevers in Nederland. Zo werken ze al jarenlang samen met gemeenten, zorginstellingen, Canon, Cito, Bouwmaat, Vanderlande, InterXion en vele anderen. Zij kennen hun MVO-kant, maar merken toch vooral dat Libre Foundation waarde toevoegt. De ruim 100 aangesloten experts (trainers, acteurs, coaches) voeren allemaal een deel van het werk uit, zonder er een vergoeding voor te vragen.

WHAT

Libre heeft in de afgelopen 12 jaar een solide structuur opgebouwd: actief in 25 doelgroeplanden waar ruim 200 trainingsprojecten zijn uitgevoerd, jaarlijks stijgende omzet in Nederland en een kantoor in Lima. Op de website staat nog veel meer informatie, waaronder ook een animatie van één minuut over de essentie van Libre.

Erik Bos, oprichter en stichtingsdirecteur van Libre Foundation:

“Opname in het Register betekent voor ons een kans om in beeld te komen bij maatschappelijk betrokken organisaties en hen te laten bijdragen aan onze impact in gebieden waar training niet vanzelfsprekend is.” 

Bekijk hier de informatie die Libre Foundation publiceert omtrent de Theory of Change en de impactmetingen, evenals de jaarcijfers, het beloningsbeleid en de statuten.

Meer weten over Libre Foundation? Ga naar librefoundation.nl.

Sector

Datum aanvraag

Opgenomen in het Register sinds maart 2020