Feestelijk inkopen met de Code

14 november 2023

Zit jij met de feestdagen nog om een cadeau of kerstversiering verlegen? En wil je het liefst iets kopen waarmee je ook impact maakt? Geen zorgen: je vindt ongetwijfeld wat je zoekt tussen het aanbod van de ondernemingen in het Register. We helpen je vast op weg!

Weet je nog niet wat voor geschenk je wilt geven? In de webshop van ohmygood vind je een groot aanbod van verschillende sociale ondernemingen. Je kunt hier direct je cadeau bestellen of iemand zelf iets uit laten kiezen met de ohmygood-giftcard. En ook in de webwinkel van DOEGOODS vind je een divers aanbod aan producten, zowel food als non-food.  

Geef je spullen graag een tweede kans? Voor zowel leuke tweedehands cadeaus als kerstversiering ben je aan het goede adres bij kringloopwinkels. Zo heeft Kringloop Zwolle een heuse pop-up kerstwinkel geopend in de Zwolse binnenstad. Foenix in Apeldoorn organiseert 2 december een Kerstmarkt. En ook in de winkels van Kringloop ZeistKringloopwinkel SteenwijkRataPlan en Noppes Kringloopwinkel kom je ongetwijfeld betaalbare, unieke vondsten tegen.

Als je in de buurt van Lichtenvoorde woont, neem dan eens een kijkje in het aanbod van Cadeauwinkel Het Blok. Hier vind je allerlei eigengemaakte geschenken uit de Design Kringloop van Het Blok.

Eten en drinken

Wil je iets lekkers te drinken geven? Voor de liefhebber van koffie of thee met impact is er veel keuze in de webshops van Moyee CoffeeDrents Bakkie, SOCOCO of Het Theezaakje. Bierdrinkers maak je blij met een mooi geschenk van De 7 Deugden. Liever iets anders? Ook De Fruitmotor biedt smakelijke cadeaupakketten! Daarnaast kun je diverse dranken kopen in de eerdergenoemde webwinkels van ohmygood en DOEGOODS.

Daar kun je overigens ook terecht voor eten. Verder kun je verse soepen en maaltijden bestellen bij Oma’s Soep. Of, als je in de omgeving van Nijmegen woont, iets lekkers uit de winkel van Hét Bakkerscafé.

Je kunt er ook gezellig op uit trekken door een etentje cadeau te geven. Bijvoorbeeld – óók in Nijmegen – met de BliXembon voor het eetcafé van BliXem. Of elders in het land bij Code-deelnemers, zoals de restaurants van A Beautiful Mess in Amsterdam, Arnhem of Utrecht, waar je Midden-Oosterse en Afrikaanse gerechten kunt eten. Een andere kaart vind je bij De Oude Keuken in Castricum, waar ze een lokaal menu hebben. Grenzeloos Maastricht serveert gerechten uit de Nederlandse keuken, waarin je mede de invloed van de culturele achtergrond van hun trainees terugvindt.

En wat denk je van een smakelijke lunch in Lunchcafé De Moestuin in Utrecht? Of ga eens lekker eten in een van de Dignita-restaurants van Not For Sale in Amsterdam of Den Haag, in lunchroom Buuls van Zorgboerderij Slangenburg in Doetinchem of in een van de locaties van Rendiz, zoals koffieschenkerij De Genuujerie in Venlo.

Uitjes en vakanties

Naast eten of drinken, zijn er andere uitjes mogelijk. Wat dacht je van een dagje winterklimmen bij Fun Forest in Amsterdam? Of een leerzame paddestoelenworkshop voor kinderen bij De Clique? 

Afhankelijk van je budget, is een complete vakantie natuurlijk helemaal een prachtcadeau! Die kun je boeken bij de Reisbrigade of Better Places. Of je kunt op eigen initiatief een fietstocht organiseren; die wordt helemaal een geweldige belevenis met een fiets uit de collectie van Roetz Bikes

Mode en accessoires

Ook stijlvolle kleding en trendy accessoires vind je bij de ondernemingen in het Register. Kijk bijvoorbeeld eens in de collectie ‘slow fashion’ van Sûr Atelier of de unieke producten van Vanhulley. Of neem een duik in het mooie aanbod aan designtassen en -accessoires van Fraenck

En meer …

Krijg je met dit overzicht jouw lijstje voor de feestdagen nog niet rond? Niet getreurd, want het is slechts een greep uit het aanbod van de ondernemingen in het Register. Kijk dus gerust eens verder wat je er allemaal nog meer kunt vinden.

Veel plezier met het inkopen met impact en heel fijne feestdagen!